Plesno-gibalna psihoterapija

Plesno-gibalna psihoterapija

je uporaba gibanja in plesa v terapevtski namen. Z njo raziskujemo, podpremo, razvijamo emocionalne, motorne, intelektualne in dušne funkcije telesa. Z rednimi poplesavanji se približujemo govorici telesa in s tem utiramo pot do utelešanja Duše.
Pri plesno-gibalni psihoterapija ustvarjam prostor, kjer skozi premikanje, gibanje in ples spregovorijo nezavedni deli nas, naša čustva, naše sence, naše resnice. Notranjost spregovori in nastane “govoreči ples”, “ples brez predpisane forme”, ”zavestni ples”.
Na srečanjih razvijamo avtentično gibanje, ki je nestrukturirano in ne-naučeno. S tem načinom spodbujamo pristen, čuten in ljubeč stik s seboj in drugimi.

Plesno-gibalno psihoterapijo uporabljam in vidim, kot ‘medicino’ s plesom. ‘Medicino’, ki zdravi čuteče dele nas. Z njo opuščamo nadzor in prehajamo iz glave v telo. Ustvarjamo povezavo med glavo in srcem. Vidim jo kot eno izmed možnih poti k realizaciji, utelešenju vizije, ki jo nosi posameznik.
Če se srečujete z mislimi: “Ampak nisem plesalec/ka”, ali “počutim se sramežljivo”, ali “nisem dober/a v plesu” ipd. naj opogumim; ne potrebujete posebnega talenta ali posebne koordinacije ali oblikovanega telesa za to, da se priključite.

Avtentična oblika, ki ga plesna terapija vsebuje,
objema naše celostno življenje. Je skriti jezik naše duše.

Vabim vas, da se prepustite in prvi korak je narejen, ko se odločite.
Srčno vabljeni.

Dance when you’re broken open, dance if you’ve torn the bandage off, dance in the middle of the fighting, dance in your blood, dance when you’re perfectly free. – Rumi