Moja zgodba

Moja zgodba
o obredu materinstva

Obred materinstva (Blesingway) mi je bil podarjen, ko sem bila prvič noseča. Danes s pogledom nazaj, se zavedam, kakšnega Svetega darila sem bila lahko deležna. Kar dva-krat.

Bila sem na prvem izobraževanju za dule, ki je bil izveden prvič v Sloveniji leta 2009. Bile smo tri noseče ženske v krogu cca. 30 tih žensk. Dula Debra Pascali Bonaro nas je noseče ženske povabila v Ženski krog. Prižgale smo svečke, stopile nosečnice v krog. In skupaj z dulo Debro Pascali Bonaro izvedle obred materinstva. Ženske so nam podale blagoslov, vsaka s svojim čutenjem, načinom in globino izrečenih besed, ki so moje srce odpirale. Z vsako žensko sem dobivala žensko moč, zaupanje, bližino in srčno podporo. Solze so mi polzele po licih, ko sem čutila, da se moje nezavedno “zdravi”.

Nezaupanje v telo, bridkost pozabljenih čutenj mojih prednic (mame, babice, prababice), katere so rojevale same, osamljene, ne v stiku z modrostjo, ki nam ga podarja žensko telo, ob ženski povezanosti, podpori, modrostih rojevanja in Prepuščanju, so jokali iz telesnih spominov. V meni se je rojevala moč matere. Danes vidim, da se je strah preobrazil v pogum.

In tu se je moja predstava na porod obrnila, zavedanje je raslo in porod se je zgodil v svoji veličini naravnega poroda. Obred materinstva mi je pomagal pri odstiranju nezavednih spominov mojega telesa. Pomagal preobraziti strah v zaupanje, nevednost v akcijo.

Pri drugi nosečnosti sem prosila mojo dulo, da je organizirala zame obred materinstva z Ženskami, ki sem jih povabila na obred materinstva. Pripravile so mi čudovito srečanje, kjer smo Radostno praznovale prihod drugega otročka in se Srčno povezale.

Oba obreda materinstva sta mi pomagala zaživeti svojo Žensko porodno moč, odpreti upanje in dobiti znanje o pozabljenih modrostih rojstva. Zame je darilo, da sem dobila tako priložnost, da sem bila lahko tega deležna. Vzela sem si obreda materinstva in tako moja otroka čuječe pospremila na zemljo.

Sedaj želim dajati naprej Ženskam∼nosečnicam možnost takega svetega prostora, ki zdravi.

Upajoče vas vabim Ženskenosečnice, da vstopite v ta korak, kjer se zgodi preobrazba .
Izvajam obred materinstva s kolegico dulo. Vabljene!